Emergence si Zoologic – primele doua albume lansate in cadrul programului Your Best Alternative

Albumele Emergence si Zoologic – primele materiale discografice lansate cu sprijinul Asociatiei Culturale B’ESTFEST, in cadrul proiectului Your Best Alternative.

Emergence - este cel de-al treilea album din cariera trupei Grimus devenita astazi una dintre cele mai apreciate reprezentante ale curentului indie-alternative pe scena muzicii live din tara. Mai mult decat atat, Grimus este trupa romaneasca cu cele mai numeroase prezente la evenimente muzicale internationale, avand la activ peste 40 de concerte sustinute dincolo de granitele tarii, inclusiv in cadrul unor festivaluri ca Rock for People (Cehia), EXIT (Serbia), Sziget (Ungaria), Waves Vienna (Austria), Arezzo Wave (Italia) sau Saarang (India), deschizand totodata si concertele din Bucuresti ale unor trupe ca Red Hot Chili Peppers, Hurts, Placebo sau Deep Purple.

Emergence contine 16 piese si este produs de Music in Space, fiind inregistrat si mixat de acelasi Adam Whittaker (producatorul englez cu care trupa a lucrat si la primele sale doua materiale, Panikon si Egretta) si masterizat de Tom Waltz. Primele trei single-uri extrase de pe acest material sunt Priveste-ma (singura melodie in limba romana inclusa pe album), High  si The Hell I’m In.

Zoologic – este cel de-al doilea album din cariera Les Elephants Bizarres si vine dupa o perioada lunga de asteptari, timp in care trupa a trecut prin mai multe schimbari de componenta. Materialul, inregistrat si mixat de acelasi Bogdan Popoiag (UNU’), producatorul cu care Les Elephants Bizarres a colaborat de la inceputurile sale ca trupa, contine 12 piese originale si un remix, printre ele regasindu-se si cateva dintre cele mai cunoscute single-uri lansate in ultimul an, de la Nu Ma Opri, la Wish (You We’re Here) sau In Culori.

Les Elephants Bizzares este, asa cum ii spune si numele, o prezenta inedita pe scena autohtona, muzica sa fiind cu greu incadrata intr-un singur gen. Mixul de influente funk, pop, disco sau indie rock si personalitatea celor 7 membri au reusit sa transforme trupa intr-unul dintre cele mai hot nume alternative romanesti. Baietii au devenit faimosi in Romania gratie piesei “Hello ( Says The Devil)”, calatoria lor muzicala continuand cu “The Boys”, “Have No Fear”, “Smile”, “Nu ma opri” sau cu cel mai recent single, “In Culori”, o colaborare cu Deliric, aducandu-i pe scenele unor festivaluri precum B’ESTFEST, Spirit of Burgas (Bulgaria), Peninsula sau Exit (Serbia).

Albumele vor fi disponibile in curand in magazinele de specialitate.